Voor leidinggevende, manager, hr-professional*


Als je behoefte hebt aan professionele ondersteuning bij vraagstukken over persoonlijke ontwikkeling, loopbaan, outplacement, training, teamontwikkeling, leren & ontwikkelen of levensfasebeleid, kun je ook als leidinggevende, manager en hr-professional terecht bij Manshanden traint*coacht*werkt! Voor jezelf en voor je medewerker.


Voor jezelf:

Zie Advies

Zie Coaching bij verandering

En natuurlijk kun je ook voor je eigen loopbaan- of outplacementtraject een beroep op me doen. De mogelijkheden daarvoor zie je bij Waar kan ik je bij helpen.


Voor je medewerker(s):

Zie Waar kan ik je bij helpen. Als je een medewerker wilt faciliteren bij een loopbaan- coaching- of outplacementtraject, kun jij en/of je medewerker contact met me opnemen. De medewerker kan vrijblijvend een kennismaking afspreken. Dat kan ook in de vorm van een driegesprek zodat we de doelen goed kunnen afstemmen. Na de kennismaking stel ik een offerte op. Die laat ik eerst door de medewerker lezen en stuur ‘m vervolgens ter goedkeuring naar jou. Tijdens het traject geef ik er de voorkeur aan dat de medewerker jou op de hoogte houdt. We kunnen wel tussentijds en/of aan het einde van het traject een driegesprek plannen ter evaluatie van de voortgang en bij wijze van overdracht.

 

Voor je team(s):

Als je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van teamontwikkeling en/of -training kom ik graag bij je langs voor een inventarisatie. In overleg bied ik dan een aanpak op maat aan.


Noloc gecertificeerd

Register Loopbaanprofessional

Advies*


Advies werkt als je toe bent aan een professionele en flexibele gesprekspartner, die bijdraagt aan de ontwikkeling van beleid, en op afroep beschikbaar is. Als ervaren stafmedewerker ben ik thuis in:


Levensfasebeleid
Hierover adviseer ik o.a. hr-managers en p&o-functionarissen. Dit doe ik vanuit de overtuiging dat het mogelijk en noodzakelijk is om medewerkers gedurende hun hele loopbaan optimaal inzetbaar te houden.


Leren & ontwikkelen
Hierover adviseer ik o.a. hr-managers en opleidingsfunctionarissen. Dit doe ik vanuit mijn ervaring als adviseur opleidingsbeleid en in het besef dat leren & ontwikkelen een voorwaarde is om medewerkers te blijven binden en boeien en een organisatie op z’n minst up-to-date te houden.


Ik ondersteun je bij het analyseren van de huidige situatie, het creëren van bewustwording in de organisatie, het formuleren en implementeren van beleid en het ontwikkelen van instrumenten.

Voor leidinggevende,

manager,

hr-professional 

Noloc gecertificeerd

Register Loopbaanprofessional

Coaching bij omgaan met verandering*

Als (beginnend) leidinggevende of manager komt er vaak veel op je af. Omgaan met veranderingen lukt je meestal goed, maar soms is het wat veel van het goede of heb je iets nog niet eerder meegemaakt. Dit stelt jou voor nieuwe vraagstukken. Dat kan een gevoel van focus en drive oproepen maar het kan ook andere dingen teweeg brengen:

 

 • Vragen, praktisch of ethisch
 • Onzekerheid over de toekomst
 • Oude, niet functionele gedragspatronen
 • Onbalans werk/privé
 • (gevoel van) overbelasting of stress
 • Twijfels, piekeren
 • Andere werkzaamheden blijven liggen

 

De gemene deler is: hoe ga met de gevolgen van verandering zodat je met plezier je werk kunt blijven doen. En wat is dan de manier die bij jou past dus recht doet aan jezelf en toch rekening houdt met de situatie en met wat de organisatie van je vraagt?

 

Om daar achter te komen kan het helpen om 1 of meer coachgesprekken te voeren. Hierin kunnen we:

 • Je vraag verhelderen
 • Je gedachten op een rij zetten
 • Je ervaringen onder de loep nemen en bekijken wat werkt
 • Alternatieven bedenken, hoe kan het ook
 • Handvatten uitwisselen en kiezen wat je wil uitproberen
 • Oefenen in de praktijk en daar weer op reflecteren

 

Het resultaat

Alleen al het bespreekbaar maken kan je inzicht en lucht geven. Een of meerdere gesprekken helpen je om de verandering die zich voltrekt op een andere manier tegemoet te leren treden, zodat er bij jou meer rust in je hoofd ontstaat en weer vertrouwen in je eigen werkwijze. Zo houd je zin in je werk!

Voor  leidinggevende, manager,

hr-professional 

Noloc gecertificeerd

Register Loopbaanprofessional