inzicht & motivatie

maatwerk

Waarom het werkt!


Mijn werk als zelfstandige combineerde ik lange tijd met een baan in loondienst. Daardoor ben ik goed op de hoogte van wat er kan spelen in een organisatie en weet uit ervaring wat het is om medewerker te zijn en hoe werk, collega’s en veranderingen je als persoon kunnen raken.


Bovendien heb ik in het verleden zelf een periode van werkloosheid en van arbeidsongeschiktheid meegemaakt.


Deze ervaringen, gecombineerd met de drijfveer om steeds bij te leren, maken mij tot een inlevende en oplossingsgerichte gesprekspartner voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers.

Meer over Manshanden?


"Er is mij verschillende keren gevraagd of ik iets speciaal behandeld wou hebben. Dat heb ik als erg prettig ervaren" (Ineke)

Noloc gecertificeerd

Register Loopbaanprofessional

richting geven aan je loopbaan

Loopbaancoaching*


Voor als je al een tijdje rondloopt met een vraag als ‘is dit het nog wel qua werk’, ‘hoe houd ik dit werk vol tot m’n 67e’, ‘hoe kan ik m’n werk beter combineren met privé’, ‘ik wil in deze fase van m’n leven een switch maken maar hoe pak ik dat aan’, ‘ik voel me minder gemotiveerd, wat nu?


Loopbaancoaching werkt als je de balans op wil of moet maken van je loopbaan om (opnieuw) richting te geven aan de toekomst. Dat kan zijn omdat je stilstand of zelfs achteruitgang wilt voorkomen, omdat je nieuwe motivatie of vitaliteit zoekt, omdat je behoefte hebt aan een heroriëntatie op beroepsmogelijkheden of omdat je van baan wil veranderen.


Dankzij een gedegen loopbaanadviesopleiding en uitgebreide ervaring begeleid ik je loopbaanonderzoek zorgvuldig en succesvol aan de hand van inspirerende en heldere methodieken zoals Koersonderzoek, Arbeidsmarktscan, Interesse- en capaciteitentest.


Een traject loopbaancoaching duurt doorgaans 6-8 afspraken van 1-1,5 uur. Het resultaat is dat jij weet wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en in wat voor soort functie(s) en werkomgeving jij het best tot je recht komt. Je hebt een plan van aanpak om dat waar je voor gaat, te realiseren.

"Dineke is een vriendelijke maar ook als het nodig is een strenge coach. Ze leert je zelf je richting te vinden, hoe moeilijk dat soms ook is" (Wils)

Noloc gecertificeerd

Register Loopbaanprofessional

Outplacement*


Voor als je wordt ontslagen of als je met de werkgever bent overeengekomen dat je op zoek moet naar ander werk buiten de organisatie. Je hebt vragen als ‘hoe maak ik een goed cv’, ‘ik heb al jaren niet gesolliciteerd, hoe pak ik dat aan’, ‘is er nog werk voor mij te vinden en waar dan’?


Een volledig outplacementtraject kent 5 fasen waarop ondersteuning wordt aangeboden:

 1. omgaan met afscheid van de huidige werkgever,
 2. zelfonderzoek (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik),
 3. oriëntatie op arbeidsmarktmogelijkheden,
 4. (leren)solliciteren en
 5. nazorg.


Afhankelijk van jouw situatie kunnen al deze fasen of een selectie daarvan aan bod komen.

"Je komt heel veel meer te weten over jezelf, waar je sterke punten liggen en waar je valkuilen zijn. Ook het opnieuw schrijven van een cv en en een sollicitatiebrief is uitermate belangrijk. Je blijft vaak hangen in je oude gewoonten" (Ralph)

Een outplacementtraject duurt doorgaans 3-6 maanden. Het resultaat is dat je een profielschets hebt, je zoekrichting hebt bepaald, een aansprekend CV geschreven, op de hoogte bent van de werking van de arbeidsmarkt, LinkedIn kunt gebruiken en bezig bent met netwerken en solliciteren.

Noloc gecertificeerd

Register Loopbaanprofessional

Coaching persoonlijke effectiviteit*


Voor als je vragen hebt over bepaalde situaties in het werk bv. ‘waarom irriteert die collega me zo’, ‘alweer veranderingen, daar heb ik geen zin in’, ‘hoe kan ik beter opkomen voor mezelf’, ‘wat kan ik doen om beter overweg te kunnen met m’n leidinggevende’, ‘waarom maak ik me zo druk’?


In mijn bagage zit een grote diversiteit aan benaderingswijzen. Deze worden in overleg met jou en op maat ingezet en stimuleren je om het beste uit jezelf te halen.

 

Het aanleren van andere vaardigheden of gedrag kost tijd maar levert winst op in de vorm van beter functioneren en meer energie. Mijn uitgangspunt is dat het niet zozeer gaat om de dingen die je in het (werkend) leven overkomen maar om hoe je er mee omgaat. En daarin kan een mens groeien!

 

Een traject coaching persoonlijke effectiviteit kan 4-10 afspraken zijn. Dit is afhankelijk van je vraag en de mate waarin je het geleerde kunt oefenen in de praktijk.


Het resultaat is dat jij goede handvatten hebt voor je vraagstelling of probleem en dat je jezelf vooruit ziet gaan.

 Haal het

beste uit             jezelf

Voorbeelden van benaderingswijzen

 • Kernkwadrant Ofman
 • Leerstijlen Kolb
 • Biografisch werken
 • Mindfulness
 • Omgaan met hooggevoeligheid
 • Roos van Leary
 • Provocatief coachen
 • Rationeel emotieve training
 • Teamdoelmatigheidsmodel
 • Normen & waarden

"het heeft me echt veranderd! Zo nu en dan val ik nog terug

in oude denkpatronen, maar ik kan mezelf daarop snel betrappen en de gedachten ook ombuigen"

Noloc gecertificeerd

Register Loopbaanprofessional

Losse onderhoudsbeurten

De baan voor het leven bestaat al lang niet meer. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt maken dat we moeten kunnen meebewegen. Het is dus belangrijk om wendbaar en loopbaanvaardig te zijn. Tijdens deze coronacrisis voel je de urgentie daartoe misschien wat meer. Wat als je baan straks ophoudt? Of misschien dacht je al vaker aan een carrièreswitch en is het nu het goede moment om daar mee te beginnen!

 

Vind je dat het tijd is voor een onderhoudsbeurt? Waarin je aan je cv of brief werkt, of aan je profiel op LinkedIn? Of wil je een wat uitgebreider traject om de volgende stap in je loopbaan te onderzoeken? Neem dan contact op voor een:

 

Cv Beurt

Cv-beurt:

2 afspraken van 1,5 uur waarin we je cv grondig onder de loep nemen. Het resultaat is een up-to-date cv waarmee jij opvalt!

Brief Beurt

Brief-beurt:

1 afspraak van 1,5 uur, bij voorkeur naar aanleiding van een concrete vacature of voor een open sollicitatie. Het resultaat is een klinkende motivatiebrief waarmee jij je onderscheidt van andere sollicitanten!

Gesprek

Beurt

Gesprek-beurt:

1 afspraak van 1,5 uur waarin we je sollicitatiegesprek voorbereiden, als oefening of voor een concrete uitnodiging. Het resultaat is dat je precies weet wat je te wachten staat en hoe je jezelf het beste kunt presenteren.

Loopbaan Beurt

Loopbaan-beurt:

als je wat uitgebreider wilt stilstaan bij je loopbaan en wil leren hoe je wendbaar kunt worden en blijven. Dit is maatwerk. We starten met een kennismakingsgesprek van 1 uur. Hierin verhelderen we samen je vraag en bepalen op welke manier jij het beste aan je loopbaan wil en kan werken. Hierna volgen er 4-6 afspraken van 1,5 uur.

LinkedIn Beurt

LinkedIn-beurt:

2-3 afspraken van 1,5 uur waarin we je profiel vullen of aanpassen. En waarin ik je alles vertel over hoe je LinkedIn als middel gebruikt voor netwerken en solliciteren. Het resultaat is een aansprekend profiel waarmee je kunt zoeken en gevonden gaat worden!

Noloc gecertificeerd

Register Loopbaanprofessional

Noloc gecertificeerd

Register Loopbaanprofessional

"Naast het feit dat Dineke een luisterend oor biedt, kritisch is en een programma op maat biedt, is ze doortastend en is ze open en spontaan in haar communicatie. Ik beveel haar zeker aan bij anderen"

Training*


Training is een geschikt instrument waarmee je (als team) bepaalde vaardigheden of gedrag kunt/kan ontwikkelen. Het grote voordeel van een groepsgewijze aanpak is het leren van elkaar zowel tijdens als na afloop van de training. Hierdoor blijft het geleerde beter hangen en zul je het in de praktijk ook echt toepassen.


Producten
Mijn aanbod bestaat o.a. uit:
• training mobiliteit/loopbaanzelfsturing
• solliciteren
• persoonlijke effectiviteit
• communicatie
• teamontwikkeling
• coachvaardigheden
• werk & levensfase
• de ‘pensioenkalender’ (voorbereiding op pensionering)


Deze trainingen worden op maat gemaakt voor de betreffende groep of organisatie.